Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2018

У Маріуполі прокуратура домоглася арешту підозрюваного у підпалі торговельного кіоску, в якому знаходилася продавчиня

За процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури №2 працівниками поліції повідомлено про підозру 36-річному чоловіку у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Подія трапилась в ніч з 8 на 9 травня поточного року. Підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, після конфлікту з жінкою-продавцем кіоску в Лівобережному районі міста Маріуполя, з метою помсти, підпалив вищевказаний кіоск, з самою продавчинею всередені. В результаті суттєво пошкоджено кіоск, жінка отримала тяжкі опіки та перебуває на стаціонарному лікуванні.
 
Після затримання підозрюваного слідчий за погодженням з прокурором звернувся до Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя із клопотанням про застосування до зловмисника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте суд відмовив у задоволенні вказаного клопотання та застосував до останнього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Прокуратура не погодилась із прийнятим рішенням суду першої інстанції та внесла апеляційну скаргу.
 
Відтак, Апеляційний суд Донецької області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури, незаконну ухвалу районного суду скасував, а до підозрюваного застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Довідково: санкція ч.2 ст.194 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2730