Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2018

Державний реєстратор постане перед судом за внесення до автоматизованої системи несанкціонованих змін

Краматорською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 7 листопада 2017 року державний реєстратор одного з управлінь Краматорської міської ради прийняла від фізичної особи підроблені документи, а саме – протоколи загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю,   сканувала їх та за допомогою власного електронного ключа-доступу несанкціоновано замінила сканованими копіями раніше надані відомості, які зберігались у  Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
 
За порушення Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» посадовець постане перед судом.
 
Наразі досудове розслідування завершено.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років.
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2407