Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2018

У Маріуполі судитимуть викритого під час отримання хабара викладача автошколи

Прокуратурою Донецької області скеровано до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості стосовно викладача Маріупольської автошколи товариства сприяння обороні України, який скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 369-2 КК України, тобто одержав неправомірну вигоду для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 21 травня 2018 року 55-річний посадовець, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, повідомив громадянину про те, що має можливість посприяти йому в успішній здачі іспиту у сервісному центрі МВС України. Свої «послуги» викладач оцінив у 2200 грн.
 
Наступного дня під час отримання вказаної суми неправомірної вигоди  чоловіка було викрито правоохоронцями. Грошові кошти виявлено та вилучено.
 
З урахуванням повного визнання своєї провини, щирого каяття, сприяння розслідуванню та згідно з умовами угоди, укладеної між прокурором та обвинуваченим, останньому загрожує  покарання у вигляді стягнення на користь держави у розмірі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 13 600 гривень.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2288