Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2018

На Донеччині прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи, яка обвинувачується у скоєнні потрійного вбивства

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи  за обвинуваченням у скоєнні умисного вбивства сім’ї із трьох осіб у смт. Велика Новосілка Донецької області. 
 
Встановлено, що у грудні 2017 року троє зловмисників з корисливих мотивів та на ґрунті неприязних стосунків до потерпілих у темний час доби зайшли до будівлі останніх, де, погрожуючи вогнепальною зброєю, поклали людей на підлогу, зв’язали їм руки та за допомогою ножа по черзі вбили чоловіка, жінку і хлопця 1995 року народження. Після скоєного нападники зникли з місця злочину, заволодівши майном вбитих.
 
Для розкриття зухвалого, жорстокого та особливо тяжкого злочину були задіяні кращі працівники прокуратури Донецької області, карного розшуку ГУНП України в Донецькій області та слідчі СУ ГУНП України в Донецькій області.
 
За результатами злагодженої співпраці було встановлено та затримано причетних до скоєння злочину осіб. Під час досудового розслідування один із затриманих зізнався у скоєнні потрійного вбивства та розповів усі обставини.
 
 

Також завдяки плідній та завзятій роботі прокурора під час огляду місцевості ним було знайдено знаряддя вбивства (ніж), який зловмисники закопали у лісосмузі з метою приховання слідів злочину.   
 
 

 За результатами досудового розслідування кримінального провадження особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених п.п. 1, 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій), ст. 257 (бандитизм), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
 

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна. 
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3465