Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2018

Прокуратура Донеччини запобігла незаконному відчуженню державного майна вартістю майже 5 млн грн

Установлено, що у квітні 2015 року між двома товариствами з обмеженою відповідальністю укладено іпотечний договір з метою забезпечення виконання зобов'язань, що виникли на підставі договору про надання маркетингових послуг між вказаними суб’єктами господарювання.
 
Відповідно до умов даного іпотечного договору, предметом іпотеки є державне нерухоме майно – цілісний майновий комплекс Кальчицького елеватора вартістю 4,9 млн грн.
 
Тобто, на момент передачі спірного нерухомого майна в іпотеку, це майно не належало іпотекодавцю, що суперечить ст. 5 Закону України «Про іпотеку», якою передбачено, що тільки власнику належить право на передачу належного йому майна в іпотеку.
 
Ураховуючи викладене, прокуратурою області направлено до Господарського суду Донецької області позов в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України до товариств з обмеженою відповідальністю про визнання недійсним іпотечного договору та визнання за державою права власності на цілісний майновий комплекс Кальчицького елеватора.
 
Наразі судом позов прокуратури області розглянуто, позовні вимоги задоволено, завдяки чому попереджено незаконне відчуження державного майна за іпотечним зобов’язанням.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2420