Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2018

На Донеччині винесено вирок бойовикам, які підривали мости та інші об’єкти інфраструктури в Маріуполі

Вироком Іллічівського районного суду м. Маріуполя засуджено до покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі двох чоловіків 36 та 38 років, які  у квітні 2014 року разом з іншими особами, які на теперішній час перебувають у м. Донецьку та щодо яких проводиться спеціальний судовий розгляд, вступили до лав терористичної організації «ДНР» та стали членами незаконного збройного формування «Рота «Б2» козацького союзу війська Донського».
 
Завданням терористів було здійснення озброєних нападів на різні об’єкти, чинення опору силам АТО, а також проведення розвідувально-диверсійних операцій та терористичних актів на території України.
 
Так, у період з травня по грудень 2014 року вказана терористична група здійснювала теракти на території міста Маріуполя. Зокрема, злочинцям вдалося підірвати залізничні мости та інші об’єкти інфраструктури у місті.
 
За принципової позиції прокуратури Донецької області учасників терористичної організації визнано винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
Нагадаємо, у грудні 2014 року маріуполець з поплічником, при спробі підірвати один з мостів міста Маріуполя, вбили одного охоронця ПАТ «МК «Азовсталь» та ще одного поранили. Трохи пізніше – у лютому 2015 року – терористи напали на правоохоронців, у результаті чого один загинув, ще двоє отримали поранення.
 
            Під час втечі терорист застрелив свого поплічника, а сам почав переховуватися, проте, через деякий час його було викрито правоохоронцями. У ході спецоперації по затриманню терорист-вбивця застрелився
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2033