Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2018

На Донеччині за співпрацю з терористами «ДНР» засуджено п’ятьох учасників групи «Оперативний канал Маріуполь»

Іллічівський районний суд м. Маріуполя оголосив обвинувальний вирок у справі 5 громадян, які скоїли кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК України.
 
Подружжя громадян Російської Федерації, яке фактично проживало у Волноваському районі Донеччини, у період з серпня 2014 по квітень 2015 року, керуючись мотивами неприйняття існуючої влади в Україні та власними ідеологічними мотивами,  співпрацювали з терористичною організацією «ДНР», залучивши до цього процесу 46-річного мешканця Маріуполя, 43-річного мешканця Володарського району та 39-річного мешканця Запорізької області.
 
Діючи відповідно до єдиного плану, спрямованого на збір та передачу терористам деталізованих даних (у тому числі фото і відео-файлів) про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців, військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, які переміщувались територією Запорізької та Донецької областей під час проведення АТО, та ставши учасниками групи «Оперативний канал Маріуполь», зловмисники за допомогою програми голосового спілкування «Zello», телефонного зв'язку та електронної пошти передавали вказані дані учаснику силового блоку так званої «Республіканської гвардії ДНР».
 
Отримані від інформаторів відомості терористи використовували для здійснення обстрілів українських позицій.
 
Суд визнав обвинувачених винними у вказаних злочинах та засудив громадян РФ – до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна, а трьох інших співучасників - до 5 років позбавлення волі.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1984