Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

За втручання органів прокуратури припинено незаконне використання майна Маріупольського професійного ліцею

Верховним Судом залишено без змін постанову Донецького апеляційного господарського суду, якою повністю задоволено позовні вимоги Маріупольської місцевої прокуратури №2 щодо визнання недійсним і скасування незаконного договору оренди приміщень Маріупольського професійного ліцею.
 
Так, прокуратурою встановлено, що у 2011 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Донецькій області передано у строкове платне користування товариству з обмеженою відповідальністю нежитлові вбудовані приміщення, розташовані в будівлі учбових майстерень, які перебувають на балансі вказаного навчального закладу, з метою розміщення небезпечного виробництва індикаторів температури для газових плит.
 
Враховуючи порушення  Закону України «Про освіту», який передбачає передачу в оренду майна об’єктів освіти виключно для навчально-виховного процесу та освітньої діяльності, прокуратура звернулась з позовом до Господарського суду Донецької області, проте суд у задоволенні позовних вимог про визнання недійсним договору оренди та повернення ліцею незаконно орендованого майна, відмовив.
 
Не погодившись з прийнятим рішенням та продовжуючи відстоювати інтереси держави, прокуратура подала на вказане рішення апеляцію.
 
На даний час, завдяки наполегливій та принциповій позиції прокуратури, припинено незаконне використання майна професійного ліцею, чим поновлено права дітей та інтереси держави. 
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2324