Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2019

За принципової позиції прокуратури, скасовано виправдувальний вирок неповнолітньому, який обвинувачувався у скоєнні майнового злочину

Колегія суддів Донецького апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокуратури Донецької області на виправдувальний вирок суду першої інстанції стосовно неповнолітнього мешканця с. Берестове Бахмутського району, який обвинувачувався у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) КК України.
 
Установлено, що у липні 2016 року 16-річний юнак, раніше судимий за крадіжку, умисно, із корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, викрав у знайомої жінки мобільний телефон.
 
За результатом судових слухань, які тривали більше року, Артемівський міськрайонний суд визнав хлопця невинним у скоєнні зазначеного злочину та виніс виправдувальний вирок, з яким категорично не погодилась прокуратура і подала апеляційну скаргу.
 
Дослідивши ґрунтовні та вичерпні доводи прокуратури, апеляційний суд визнав, що висновки, викладені у вироку суду першої інстанції, не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження, зокрема, в них не досліджено та не проаналізовано жоден  з доказів, наданих стороною обвинувачення, допущено розгляд справи без присутності потерпілої особи, а пояснення свідків, викладені в зазначеному вироку, не відповідають фактично наданим в судових засіданнях.
 
Таким чином, суд прийняв рішення про скасування виправдувального вироку та призначення нового судового розгляду кримінального провадження в суді першої інстанції.
 
Судовий розгляд кримінального провадження стосовно неповнолітнього перебуває на контролі прокуратури Донецької області.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2171