Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

Засуджено голову дільничної комісії, яка брала активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на території м. Костянтинівки у травні 2014 року

Костянтинівський міськрайонний суд оголосив вирок жінці, яка брала активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо створення на території Донецької області так званої самостійної суверенної держави «ДНР».
 
У ході судових слухань встановлено, що у квітні-травні 2014 року 52-річна мешканка м. Костянтинівки, яка раніше неодноразово брала участь у роботі виборчих комісій та була обізнана із положеннями законодавства, що регламентує порядок проведення референдумів в Україні, умисно вчинила дії, спрямовані на виведення
з-під юрисдикції держави окремих адміністративно-територіальних одиниць Донецької області.
 
Погодившись на пропозицію тодішнього заступника Костянтинівського міського голови, жінка очолила дільничну комісію з проведення незаконного референдуму та, перебуваючи у приміщенні загальноосвітньої школи № 4, керувала формуванням списків виборців, видачею бюлетенів, організувала роботу з підрахунку голосів, складання та підписання протоколів з результатами так званого волевиявлення громадян, які разом з урнами та бюлетенями передала представникам терористичної організації «ДНР».
 
Визнавши доводи сторони обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, достатніми та обґрунтованими, суд визнав жінку винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.
 
Врахувавши щире каяття обвинуваченої та активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.
 
Нагадаємо, що екс-заступника Костянтинівського міського голови, яка організувала проведення незаконного референдуму, у січні 2019 року заочно засуджено до 8 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2126