Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2019

Колишнього посадовця райдержадміністрації судитимуть за незаконну передачу у приватну власність заповідної землі на узбережжі Азовського моря

Під процесуальним керівництвом Мангушського відділу Маріупольської місцевої прокуратури № 1 завершено досудове розслідування за обвинуваченням службової особи у незаконній передачі у приватну власність земель на узбережжі Азовського моря.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що колишній начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Першотравневої районної державної адміністрації незаконно погодив документи землеустрою щодо передачі у приватну власність громадянам 4 земельних ділянок державної форми власності на узбережжі Азовського моря, достовірно знаючи, що землі знаходяться на території національного природного парку «Меотида» та перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Приазовський лісгосп».
 
На підставі  вказаних офіційних документів Мелекінська сільська рада затвердила проекти землеустрою, що дозволило вибуттю з державної власності 0,5 га земель природно-заповідного фонду. Таким чином охоронюваним законом  інтересам держави спричинено шкоду на суму майже 2 млн грн.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) КК України направлено на розгляд суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2313