Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Заробітки на крадіжках з сільського кладовища привели неповнолітніх приятелів на лаву підсудних

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 спрямовано до суду два обвинувальні акти за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 08 листопада 2018 року двоє 16-річних мешканців Мангушського району, керуючись корисливими мотивами, займались незаконним заволодінням предметами з сільського кладовища, а саме металевими швелерами, які слугували опорами і на яких  кріпились пам’ятники померлим.
 
Викрадені з могил предмети неповнолітні крадії продавали місцевому мешканцю, який використовував їх у власному господарстві, а виручені від продажу гроші витрачали на солодкі напої, жуйки та інші продукти харчування.
 
Зазначимо, що раніше саме ці зловмисники незаконно заволоділи транспортним засобом  автомобілем ВАЗ 2105 свого односельця та катались по селу, поки не були зупинені працівниками поліції.
 
Наразі досудове розслідування їх кримінальних пригод завершено. Кримінальні провадження за фактом угону та вандалізму спрямовані до суду.
 
За вказані злочини юнакам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2585