Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2019

Чоловіку, який спустошив банківський рахунок батька хворої дитини, повідомлено про підозру у шахрайстві

18 березня прокуратурою Донецької області спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в Донецькій області та оперативним підрозділом Донецького управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України мешканця м. Слов’янська затримано за підозрою у скоєнні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. ст. 190 ( шахрайство) КК України.
 
                             
 
Установлено, що у червні 2018 року 31-річний зловмисник зателефонував клієнтові одного з банків, на ім’я якого відкрито рахунок для переказу коштів на лікування малолітньої доньки, та  представившись волонтером Червоного Хреста, вивідав конфіденційні дані, що дозволили йому заволодіти паролем від електронного банківського кабінету клієнта. У подальшому, змінивши через мобільного оператора номер телефону власника картки та отримавши від банку пароль, шахрай перевів з чужої картки грошові кошти на 9 інших рахунків.
 
Загальна сума збитків, спричинених законному власникові банківської картки, склала 945 тис грн.
 
У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцем мешкання чоловіка  виявлено та вилучено банківські картки, сім-карти мобільних операторів, стартові пакети і чорнові записи.
 
На теперішній час затриманому повідомлено про підозру у скоєнні інкримінованого злочину та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2095