Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2019

Обвинувачуваному у скоєнні ДТП, внаслідок якої загинуло двоє людей, загрожує до 10 років ув’язнення

Прокуратурою Донецької області до Красноармійського міськрайонного суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб)  КК України.
 
Нагадаємо, 14 грудня 2018 року 24-річний мешканець м. Покровська, діючи в порушення Правил дорожнього руху України, будучи особою, яку рішенням Красноармійського міськрайонного суду Донецької області 19 лютого 2018 року за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124, ч. 1 ст. 130 КУпАП, позбавлено права керування транспортними засобами, перебував за кермом автомобіля марки «ВАЗ-2108».
 
Рухаючись з перевищенням дозволеної швидкості, водій при наближенні до пішохідного переходу не пропустив двох пішоходів та скоїв на них наїзд. Внаслідок ДТП чоловіки 23 та 27 років загинули на місці, а правопорушник, аби уникнути відповідальності за скоєне, втік та сховав автівку зі слідами аварії в іншому населеному пункті. 
 
Проведеними розшуковими заходами місцезнаходження особи та транспортного засобу встановлено. За клопотанням прокуратури Приморський районний суд м. Маріуполя обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
 Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувачуваному загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
 
 
                       Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1799