Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2019

Раніше судимій зловмисниці загрожує до 10 років ув’язнення за спробу передати наркотики до слідчого ізолятору

Маріупольською місцевою прокуратурою №2 до Іллічівського районного суду міста Маріуполя спрямовано обвинувальний акт за ч.2 ст.307 (незаконне виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин у місця позбавлення волі, вчинені повторно) та ч.2 ст.309 (незаконне виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 29-річна жінка, яка вже має за плечима судимості за аналогічні злочини, погодилась на пропозицію співмешканця, який утримувався під вартою в Державній установі «Маріупольський слідчий ізолятор», та виготовила за місцем свого мешкання психотропну речовину, обіг якої обмежено – метамфетамін.
 
Реалізуючи злочинний намір щодо передачі вказаної речовини арештантові, зловмисниця заховала її у речах, які привезла у якості передачі співмешканцю. Під час ретельного огляду речей працівниками установи  виявлено та вилучено метамфетамін.
 
У ході подальших обшуків за місцем мешкання  жінки знайдено згортки з сухою подрібненою речовиною рослинного походження, яка виявилась особливо небезпечним наркотичним засобом - канабісом.
 
На теперішній час обвинувальний акт спрямовано до суду.
 
Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2050