Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2019

Затримано мешканця міста Лиман, який налагодив збут пороху через мережу Інтернет

8 травня працівниками прокуратури Донецької області та слідчими Головного управління Національної поліції України в Донецькій області мешканця м. Лимана викрито у  скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
            
 
У ході першочергових слідчих дій встановлено, що у вересні 2018 року 32-річний чоловік розмістив у мережі Інтернет оголошення щодо продажу вибухової речовини, а саме пороху, та систематично здійснював збут речовини шляхом відправлення покупцю через відділення ТОВ «Нова пошта». За 1 кг пороху, розфасованого у поліетиленові пакети, зловмисник призначив ціну у 1 000 грн.
 
 
Після здійснення оперативним працівником контрольної закупки у чоловіка вказаного «товару» та подальшого його відправлення оперативному покупцеві продавця затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
В ході обшуку за місцем мешкання фігуранта виявлено та вилучено близько 30 кг вибухової речовини, розфасованої у  35 поліетиленових пакетів.
 
На теперішній час вирішується питання щодо повідомлення зазначеній особі про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1662