Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

За апеляційного реагування прокуратури Донецької області захищено інтереси держави у сфері державної власності

Східним апеляційним господарським судом задоволено позов прокуратури Донецької області та визнано недійсним удаваний договір суборенди частини державного цілісного майнового комплексу, розташованого у м. Маріуполі, укладений між товариством з обмеженою відповідальністю «Маріупольський лікеро-горілчаний завод» та фізичною особою-підприємцем.
 
Установлено, що у 2016 році ТОВ «Маріупольський лікеро-горілчаний завод», яке є орендарем ЦМК державної форми власності, незаконно, з метою приховування факту передачі частини орендованого майна в користування фізичній особі-підприємцю,  замість договору суборенди уклав удаваний договір на виконання платних робіт, уникнувши таким чином отримання відповідного дозволу від Регіонального відділення Фонду державного майна України в Донецькій області.
 
Для усунення виявлених порушень прокуратура Донецької області подала до Господарського суду Донецької області позов в інтересах держави в особі Регіонального відділення ФДМУ по Донецькій області про визнання удаваного договору недійсним.
 
Суд першої інстанції відмовив у задоволенні вказаного позову прокурора. Не погодившись з цим рішенням, прокуратура подала апеляційну скаргу, за результатом розгляду якої апеляційним судом позов задоволено та незаконно укладений договір на виконання платних робіт визнано недійсним.
 
Робота у сфері захисту державних інтересів триває.
                           
 Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1960