Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

Наркозалежному торговцю опієм загрожує до 10 років за ґратами

Прокуратурою Донецької області спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 307, ч.2 ст. 309 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, якщо предметом таких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 45-річний мешканець с. Георгіївка Мар’їнського району, будучи наркозалежною особою, займався незаконним виготовленням та збутом особливо небезпечного наркотичного засобу – опію ацетильованого на території м. Курахове Донецької області.
 
Після документування незаконної діяльності дільця, а саме продажу «товару» оперативному покупцеві, зловмисника у лютому поточного року затримано правоохоронцями. За наркотичну рідину, що знаходилась у медичному шприці об’ємом 20 мл, чоловік отримав грошові кошти у розмірі  2 000 грн.
 
У ході обшуку за місцем тимчасового мешкання обвинуваченого, де він знаходився з дозволу знайомого, виявлено та вилучено виготовлену ним  наркотичну речовину, яку він зберігав для особистого вживання.
 
На теперішній час досудове розслідування завершено. Максимальне покарання за вказаними статтями - до десяти років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2082