Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

Прокуратура домоглась стягнення з «чорного лісоруба» 637 тис грн за незаконну порубку 120 дубів

Слов’янською місцевою прокуратурою вживаються заходи представницького характеру щодо відшкодування шкоди, завданої протиправними діями громадян навколишньому природному середовищу. 
 
Установлено, що у листопаді квітні 2017 року жителем м. Краматорська у полезахисній лісосмузі Слов'янського району, на землях, які є державною власністю,  здійснено незаконну порубку дерев, а саме майже 120 дубів. В результаті вказаних протиправних дій державі заподіяно матеріальну шкоду на суму 637 тис грн.
 
 У квітні 2018 року Слов’янський міськрайонний суд, погодившись з позицією обвинувачення, визнав «чорного лісоруба» винним у скоєнні  кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України, та засудив до сплати штрафу в дохід держави у розмірі 350 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5 950 грн.
 
На теперішній час судом у повному обсязі задоволено позов прокуратури щодо  стягнення з винної особи на користь держави суми завданої шкоди.
 
                              Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2144