Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2019

Винахідливого водія державної установи засуджено за підроблення документів та привласнення палива

Іллічівський районний суд м. Маріуполя погодився з позицією публічного обвинувачення, яке підтримувала Маріупольська місцева прокуратура №2, та визнав 53-річного місцевого мешканця винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191, ч.ч. 2,4 ст. 358 (привласнення чужого майна, складання працівником юридичної особи незалежно від форми власності, який не є службовою особою, завідомо підроблених офіційних документів, використання завідомо підробленого документу) КК України.
 
У ході судового процесу встановлено, що упродовж 2015-2017 років чоловік, працюючи водієм одного з виправних центрів Управління державної пенітенціарної служби України в Донецькій області, склав та подав до бухгалтерії неправдиві відомості про використання пального, завищивши показники пробігу автомобіля, а «заощаджене» таким чином паливо використав для власних потреб.
 
Загалом, завдяки підробленим подорожнім листам чоловік привласнив більше 2 тис літрів бензину на суму близько 40 тис грн.
 
Обране йому судом покарання склало 2 роки позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік з 2-річним позбавленням права обіймати матеріально-відповідальні посади та стягненням на користь держави суми заподіяної шкоди.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2025