Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2019

На Донеччині заочно судитимуть колишнього правоохоронця, який зрадив присязі, перейшовши на бік терористів

Маріупольською місцевою прокуратурою № 1 в рамках проведення спеціального досудового розслідування спрямовано до Оріхівського районного суду Запорізької області  обвинувальний акт за ч.1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України стосовно екс-міліціонера, який після звільнення зі служби став співпрацювати з представниками терористичної організації «ДНР».
 
Установлено, що у квітні 2015 року колишній заступник начальника Амвросіївського районного відділу Головного управління МВС України, який за 4 місяці до того був звільнений з посади, оскільки відмовився  прибути до нового місця дислокації підрозділу на контрольовану українською владою територію, поділяючи погляди прихильників «руського миру» щодо створення «ДНР», зокрема зміни меж території та державного кордону України у спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України, залишився на окупованій бойовиками території області та зайняв посаду заступника начальника – начальника кримінальної поліції Амвросіївського РВ МВС ДНР».
 
Перебуваючи на вказаній посаді і по теперішній час, зловмисник сприяє злочинній діяльності терористів у місті Амвросіївка та Амвросіївському районі та, реалізуючи покладені на нього службові обов’язки щодо  розкриття та розслідування злочинів, керується так званими законами та іншими нормативно - правовими актами псевдо-республіки, які суперечать Конституції та законам України.
 
 Оскільки обвинувачуваний перебуває на тимчасово непідконтрольній Україні території та продовжує свідомо служити терористам, його судитимуть заочно.
 
Міліціонеру-зраднику загрожує до 5 років позбавлення волі.
 
                       Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2597