Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

Посадові особи приватного підприємства постануть перед судом за нехтування вимогами законодавства про охорону праці, що призвели до травмування робітника

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до Добропільського міськрайонного суду Донецької області обвинувальний акт стосовно 63-річного головного інженера та 56-річного виконроба відділення будівельного цеху одного із приватних акціонерних товариств Донецької області.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що 9 грудня 2016 року, посадові особи, відповідальні за належне виконання робіт з підвищеною небезпекою, не забезпечили наявність проектно-технічної документації та наряду-допуску на виконання робіт з підвищеної небезпеки. Внаслідок чого, під час  демонтажу опалубки своду камери згорання топкової сушарні на 42-річного робітника обрушився свод із цегли та він опинився під завалами.
 
 Робітника з закритими компресійними переломами тіл першого та другого поперекових хребців госпіталізовано до медичного закладу.
 
Наразі досудове розслідування завершено. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
 
      
                                                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2093