Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

Прокуратура домоглась повернення землі площею майже 27 га, виділеної для експлуатації аеропорту

Органами прокуратури вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері державної власності.
 
Маріупольською місцевою прокуратурою №1 встановлено, що у вересні 2013 року Маріупольською міською радою надано суб’єкту господарювання у довгострокову оренду земельну ділянку площею майже 27 га, розташовану на території Бердянської сільської ради Першотравневого району, для розміщення та експлуатації будівель та споруд авіаційного транспорту, експлуатації та обслуговування цілісного майнового комплексу комунального комерційного підприємства «Аеропорт Маріуполь».
 
Упродовж понад 5 років орендар ігнорував внесення плати за землю, у зв’язку з чим утворилась заборгованість на суму понад 34 млн грн та пеня на майже 21 млн грн.
 
 
Тож в інтересах держави прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області з позовом про розірвання договору на право користування земельною ділянкою вартістю понад 318 млн грн.
 
 
Під час судового розгляду орендар погодився із вимогами прокурора та сторони підписали акт приймання-передачі земельної ділянки у зв’язку із достроковим розірванням договору оренди. За заявою прокуратури області провадження у справі судом закрито у зв’язку з добровільним врегулюванням спору.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1865