Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

Начальника Донецького міського управління МВС «ДНР» заочно засуджено до 10 років за гратами з конфіскацією майна

Димитрівський міський суд, погодившись з обґрунтованою позицією публічного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, виніс обвинувальний вирок одному з керівників силового блоку терористичної організації «ДНР».
 
За скоєння особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) КК України, чоловіку призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що 51-річний мешканець м. Донецька, будучи працівником Головного управління МВС України в Донецькій області, в порушення присяги працівника правоохоронних органів України, знехтував своїми службовими обов’язками, не переїхав після окупації м. Донецька терористичною організацією «ДНР» на контрольовану українською владою територію та у березні 2015 року став активно співпрацювати з терористами, зайнявши пост так званого начальника Донецького міського управління МВС «ДНР».
 
Перебуваючи на вказаній посаді та діючи всупереч чинному законодавству України, спільник терористів продовжує здійснювати керівництво діяльністю так званих «органів поліції ДНР» у м. Донецьку, зокрема координуючи питання про затримання громадян та притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
З огляду на те, що на допити до слідчого та у судові засідання міліціонер-зрадник не з’являвся, стосовно нього судом винесено заочний вирок.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2552