Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

Директора підприємства судитимуть за зловживання службовим становищем, що коштувало місцевому бюджету понад 300 тис грн

Маріупольською місцевою прокуратурою №2 спрямовано до суду обвинувальний акт за ч. 4  ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, , якщо вони вчинені у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК стосовно  45-річного директора приватного підприємства у м. Маріуполі.
 
 У ході досудового розслідування встановлено, що у серпні 2018 року директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, завідомо знаючи, що роботи з реконструкції меморіального комплексу в с. Старий Крим не виконані у повному обсязі, умисно підробив акти виконаних робіт.  
 
На підставі погоджених чоловіком документів на рахунок підприємства із місцевого бюджету перераховано грошові кошти на суму 322 тис грн. 
 
Наразі досудове розслідування завершено.
 
За клопотанням прокуратури судом накладено арешт на майно обвинуваченого. Також до суду заявлено позов про відшкодування державі завданих збитків.
 
 
Максимальне покарання за вказані злочини - позбавлення волі до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2179