Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2019

Прокуратура з’ясовує обставини тяжкого отруєння працівників приватного підприємства

Під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури  проводиться досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, яке призвело до отруєння токсичними газами двох працівників Приватного акціонерного товариства «Авдіївський  коксохімічний завод».
 
За попередніми даними слідства, 11 жовтня, приблизно о 8:30, 34-річна оператор одного з цехів, перебуваючи на робочому місці, отруїлась викидами бензолу та аміаку, від чого втратила свідомість. Побачивши свою колегу на підлозі, 34-річний начальник зміни намагався витягнути її з місця концентрації отруєних речовин, однак і сам отруївся аміаком та бензолом.
 
Обох постраждалих доставлено до реанімаційного відділення  Авдіївської центральної лікарні. Наразі вони перебувають у важкому стані.
 
За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно  спричинило інші тяжкі наслідки).
 
На теперішній час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин події.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2886