Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2019

Прокуратура з’ясовує обставини тяжкого травмування гірника «Мирноградвугілля»

Під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури  проводиться досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, яке призвело до тяжкого травмування працівника відокремленого підрозділу «Шахта Центральна» державного підприємства «Мирноградвугілля».
 
За попередніми даними слідства, 23 жовтня 2019 року, о 10:30, в насосній камері головних водовідливних установок на горизонті 217 м внаслідок раптового включення електричного насосу, який ремонтував 42-річний гірник, провернувся ремонтний ключ та вдарив чоловіка по ногах.
 
Постраждалого з травматичною ампутацією обох нижніх кінцівок в області гомілок доставлено до реанімації Мирноградської центральної лікарні.
 
За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно  спричинило тяжкі наслідки).
 
На теперішній час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин події.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2308