Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

Прокуратура контролює розслідування за фактом масового отруєння студентів у м. Маріуполі

Під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №1 слідчим відділом Мангушського відділу поліції  Центрального відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області проводиться досудове розслідування за фактом масового отруєння у м. Маріуполь студентів Української академії лідерства.
 
За попередніми даними слідства, 29 жовтня 2019 року, близько 8:00, 300 молодих людей віком від 17 до 27 років прибули до м. Маріуполь з м. Києва для участі в молодіжному форумі «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні» та упродовж дня тричі вживали їжу, приготовлену для них на замовлення організаторів заходу одним з місцевих  підприємств.
 
Увечері, після повернення до міста тимчасової дислокації – пансіонату «Урзуф», молодь стала скаржитись на погіршення самопочуття, нудоту, запаморочення, діарею та біль у животі. Після огляду лікарями в пансіонаті 16-х студентів терміново доставлено до міської лікарні № 4 м. Маріуполя, де їм надано першу медичну допомогу та наразі усіх постраждалих з лікарні виписано.
 
Під час огляду приміщення харчоблоку із залученням фахівців Держпродспоживслужби, де виготовлялись страви для харчування учасників заходу, відібрано зразки харчових продуктів, питної води, змивів з  рук обслуговуючого персоналу, технологічного обладнання, меблів та інвентаря для проведення бактеріологічного обстеження патогенної флори. Також вилучено посадові інструкції кухарів, технологічні карти та меню.
 
За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.
 
Вживаються всі необхідні заходи для встановлення причин масового отруєння дітей та притягнення винних у цьому осіб до відповідальності.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2890