Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

На виїзді з міста Маріуполя затримано громадянина Туреччини, який намагався вивезти з України двох дівчат для сексуального рабства

1 листопада 2019 року за процесуального керівництва прокуратури Донецької області співробітниками управління по боротьбі з торгівлею людьми затримано громадянина Туреччини за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми за попередньою змовою осіб щодо декількох осіб) КК України.
 
         
 
За версією слідства, 3 жовтня 2019 року 27-річна дівчина, знаходячись у складному соціальному становищі, за порадою подруги, познайомилась у соціальній мережі з 45-річним громадянином Туреччини, що проживав у місті Піннеберг (Німеччина), та поцікавилась у нього про роботу. Чоловік запропонував дівчині за грошову винагороду надавати сексуальні послуги у Швейцарії, а коли вона погодилась, попросив знайти для такої ж «роботи» ще декількох дівчат.
 
 
 
 
1 листопада зловмисник на автомобілі марки «AUDI A8» прибув до м. Маріуполя. Зустрівшись з потерпілою, яка привела для знайомства з ним трьох подруг, чоловік вибрав з них 28-річну дівчину та разом з молодими супутницями поїхав з міста.
 
Під час виїзду з міста вказаний автомобіль зупинено, а зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України. У ході обшуку у нього виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 600 євро, мобільний телефон та банківські картки.
 
На теперішній час вирішується питання щодо повідомлення затриманому  про підозру у скоєнні зазначеного правопорушення та обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2351