Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Засуджено двох членів виборчої комісії, які під час виборів Президента України підробили підписи 57 осіб

За якісного публічного обвинувачення, яке у  Мар’їнському районному суді Донецької області підтримував Мар’їнський відділ Волноваської місцевої прокуратури, оголошено обвинувальні вироки двом членам виборчої комісії окружного виборчого округу № 59, які, підробивши виборчі документи, скоїли кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 158 КК України.
 
Суд встановив, що 21 квітня 2019 року, у ході проведення другого туру виборів на пост Президента України, о 20:20, після закриття виборчих дільниць, перебуваючи за місцем розташування зазначеної виборчої комісії, 57-річна та 56-річна жінки, маючи доступ до списків виборців і достовірно знаючи, що 57 осіб не скористались своїм виборчим правом та не взяли участь у голосуванні, підробили у графі контрольного талона їх підписи про нібито отримання виборчих бюлетенів. У подальшому вказані підроблені бюлетені використано під час підрахунку голосів на користь одного з кандидатів.
 
Під час судового слухання обвинувачені свою провину в скоєнні злочині визнали повністю та розкаялись. Прийнявши до уваги усі обставини та доводи сторін суд ухвалив рішення про призначення обом засудженим покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на 2 роки та з іспитовим строком 2 роки.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3128