Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

Перед судом постане група осіб, яка під виглядом організації реабілітаційних центрів займалась трудовою експлуатацією громадян

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст.149 КК України, а саме - за фактом трудової експлуатації людей керівниками так званих центрів з реабілітації громадян.
 
Нагадаємо, у період з кінця 2016 року по червень 2019 року року п’ятеро осіб віком від 35 до 45 років, троє  з яких –місцеві мешканці, організували у м. Маріуполі 4 так званих «реабілітаційних  центрів», у яких примушували чоловіків та жінок, що опинились у складних життєвих обставинах та звернулись до вказаних закладів за допомогою, до трудової експлуатації.
 
Зокрема, постояльці центрів залучали до виконання фізично тяжких робіт, а саме перенесення тяжких вантажів, копанням ям, тощо.
 
Грошові кошти, виручені від виконання робіт вказаними людьми, розподілялись між керівництвом злочинної групи. Самі ж «реабілітанти» були фактично безправними, мешкали у нелюдських умовах на території так званих «реабілітаційних центрів» та не мали задовільного харчування.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Жовтневого районного суду міста Маріуполя для розгляду по суті.
 
  Додатково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1843