Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

За намагання сфальсифікувати результати виборів Президента України жінці загрожує кримінальна відповідальність

Торецьким відділом Костянтинівської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт за ч.2 ст.158-1, ч.2 ст.158-2 КК України, тобто за умисні дії з надання виборчого бюлетеня особі, яка не мала права його отримувати, а також приховування та пошкодження виборчої документації, стосовно заступниці директора з навчально-виховної роботи одного з місцевих закладів освіти.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 березня 2019 року, під час проведення чергових виборів Президента України, член дільничної виборчої комісії територіального виборчого округу № 52 дозволила іншій людині проголосувати від імені громадянина, який на той час фактично перебував за межами України.
 
Крім того, наприкінці роботи виборчої комісії правопорушниця винесла з приміщення, де проходило голосування, 43 невикористані бюлетені та відірвала від них контрольні талони, власноруч проставила відмітки навпроти прізвища одного з кандидатів, після чого поклала пошкоджені таким чином бюлетені до загальної стопки.
Подальшу долю обвинуваченої вирішить суд.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
      Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2041