Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2020

Замовниці та посереднику умисного вбивства загрожує довічне позбавлення волі

Прокуратурою Донецької області завершено досудове розслідування стосовно жінки та чоловіка, які обвинувачуються в організації та підготовці умисного вбивства з корисливих мотивів, вчиненого на замовлення та за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. ч. 3, 5  ст. 27, п. 6,11,12 ч. 2 ст. 115 КК України.
 
 Нагадаємо, на початку вересня 2019 року жінка, не бажаючи ділити в процесі розлучення з 38-річним чоловіком-фермером спільно нажите майно, запропонувала знайомому позбавити його життя за грошову винагороду, який, у свою чергу, найняв для виконання вказаного злочину іншу особу. Передавши майбутньому виконавцю всю необхідну інформацію про «жертву», посередник віддав йому грошовий завдаток у сумі 1 тисячу доларів США.
 
Після створення співробітниками Служби безпеки України імітування обстановки так званого «вбивства» найманець зателефонував чоловіку та повідомив про виконання замовлення, домовившись про зустріч для отримання другої частини грошової винагороди в Приморському районі м. Маріуполя, під час якої співучасників злочину затримано працівниками правоохоронних органів.
 
На теперішній час до Приморського районного суду м. Маріуполя скеровано обвинувальний акт.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями - довічне позбавленням волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2042