Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

Справу бойовика «ДНР», затриманого під час бойового зіткнення, передано на розгляд суду

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно учасника незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», обвинуваченого у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, тобто в участі у терористичній організації.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2014 року мешканець м. Дружківки після проходження спеціальної бойової підготовки ніс «службу» на блокпосту терористів, розташованому у м. Горлівці, а також брав участь в охороні місць розташування військової техніки та здійснював обстріли позицій Збройних сил України з установок «Град» та «Гвоздика».
 
Зокрема, у 2015 році, чоловік виконував бойові завдання, перебуваючи спочатку у складі 2 мотострілкового батальйону, що розташовувався у м. Єнакієво, а згодом, виконував обов’язки старшого навідника міномету у складі однієї з мотострілкових бригад «ДНР» в районі м. Вуглегірська.
 
27 січня 2020 року, під час бойового зіткнення ДРГ терористів з силами ЗСУ в районі м. Красногорівки, зловмисника затримано.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1650