Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2020

Головному лікарю та директору підприємства загрожує до 12 років ув’язнення за спричинення півмільйонного збитку державі

Селидівським відділом Красноармійської місцевої прокуратури спрямовано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно двох осіб, які заволоділи грошовими коштами Новогродівської міської ради.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2017 року між головним лікарем КЛПУ «Новогродівська центральна міська лікарня» та директором товариства з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду, одним з пунктів якого була установка ліфту вартістю 520 854 грн.
 
Однак у вказаний договором термін підйомник підрядником не встановлено, натомість замовником підписано акти виконаних робіт, на підставі яких ТОВ незаконно отримало на свій рахунок з міського бюджету майже 535 494 грн.
 
Дії директора ТОВ та головного лікаря КЛПУ Новогродівська ЦМЛ кваліфіковано за ч. 5 ст. 191(заволодіння чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – до 12 років за гратами з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1915