Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2020

Поліцейського викрито на отриманні неправомірної вигоди у 20 000 грн

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу Донецького управління ДВБ НП України співробітнику правоохоронного органу повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні-травні 2020 року оперуповноважений кримінальної поліції Покровського ВП ГУНП в Донецькій області вимагав та отримав від мешканця м. Покровська грошові кошти у сумі 20 000 грн за не притягнення його до кримінальної відповідальності за злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотичних речовин. 
 
Неправомірні дії правоохоронця викрито та припинено. Під час обшуку автомобілю, яким користувався підозрюваний, вилучено понад 70 пакетів з речовинами, схожими на наркотичні та психотропні засоби, та електронні ваги.
 
Наразі вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1922