Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Прокуратура закликає громадян долучитись до збору доказів щодо шкоди, завданої внаслідок збройної агресії РФ

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області правоохоронними органами Донеччини триває збір доказів збройної агресії Російської Федерації та порушення норм міжнародного гуманітарного права на території регіону.
 
Завдяки плідній співпраці з громадськими організаціями, зокрема Ukrainian Legal Advisory Group, "TRUTH HOUNDS", а також ретельному аналізу щоденних звітів Моніторингової місії ООН з прав людини, склавши повну картину того, що відбувається на тимчасово окупованих територіях, зареєстровано майже 100 кримінальних проваджень за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.
 
Прокурорами управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах  збройного конфлікту, створено реєстр загиблих та поранених осіб, а також пошкодженої внаслідок бойових дій на Донеччині інфраструктури, який постійно оновлюється.  До нього вже внесено відомості про 1317 жертв, 3760 пошкоджених об’єктів та підтверджено збитків на 13,5 млн грн.
 
Зібрані докази мають надзвичайне значення не лише для захисту інтересів окремих громадян на національному рівні, а й для захисту інтересів держави у міжнародних судах. Окрім цього вони демонструють світу, що наша країна потерпає не від громадянської війни, а саме від російської збройної агресії.
 
Звертаємось до всіх, хто зазнав фізичної, моральної та майнової шкоди внаслідок військових дій на Сході України: будь-які документи (заяви, покази, фото- та відеоматеріали), що можуть бути використані як докази, надсилайте до прокуратури Донецької області за адресою: Донецька область, вул. Університетська, 6, на електронну пошту: [email protected] або залишайте вказані відомості на КПВВ під час їх перетину. 
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1486