Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

Зафіксовано черговий факт використання російськими НЗФ на Донбасі заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін

 

Прокуратурою Донецької області зафіксовано черговий факт використання на Донбасі представниками незаконних збройних формувань РФ забороненої Оттавською конвенцією 1997 року зброї.
Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2020 року з боку н.п. Василівка Ясинуватського району, який наразі є тимчасово окупованою територією, обстріляно позиції ЗСУ, що розташовані біля н.п. Новоселівка-2 з використанням протипіхотних осколкових мін.
Відомості за фактом використання зазначеної зброї внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 438 КК України як чергове порушення РФ законів та звичаї війни на Донбасі. Вилучені у ході огляду місця події  предмети долучені до матеріалів кримінального провадження як докази російської агресії.
Довідково: використання Міни ПОМ-2 передбачає безшумний приліт та виліт з корпусу з розкиданням тонкого павутиння у радіусі 5-6 метрів, будь-яке колихання якого провокує детонацію заряду. Радіус ураження міни - до 16 м. Крім того, вказана зброя може автоматично детонувати за рахунок вбудованої всередину пружини, при цьому період автоматичної детонації складає від 10 до 100 годин. 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
                            
 

кількість переглядів: 1768