Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

Шестиразово судимого зловмисника взято під варту за підозрою у вимаганні грошей у свого товариша

За клопотанням Маріупольської місцевої прокуратури №1 судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 84 000 грн чоловіку, який обґрунтовано підозрюється у вимаганні з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому (ч. 2 ст. 189 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 2 березня 2020 року, близько 16:00, 3 зловмисників, представившись поліцейськими, підійшли до місцевого мешканця, який разом із товаришем пив каву біля кафе та, надівши на нього кайданки, посадили в автомобіль. Під час огляду у кишені чоловіка начебто виявили згорток з наркотичною речовиною.
 
Товариш затриманого відійшов поговорити з так званими поліцейськими, а повернувшись, повідомив, що за врегулювання конфлікту та подальше непритягнення до відповідальності він начебто віддав їм 25 тис грн і тепер чоловік повинен сплачувати йому щомісячно по 24 тис грн, які він передаватиме «правоохоронцям». У разі відмови «помічник» погрожував чоловіку фізичною розправою.
 
Під час одержання чергової частини коштів зловмисника, раніше 6-разово судимого за корисливі злочини, викрито та затримано правоохоронцями.
 
Досудове розслідування триває.
 
Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
                            

кількість переглядів: 1456