Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2020

Обрано запобіжні заходи поліцейським, які займались вимаганням данини за кришування, збутом наркотиків та боєприпасів

За клопотанням прокуратури Донецької області судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі: 315 000 грн - командиру взводу роти тактико-оперативного реагування, 210 200 грн - двом його підлеглим та 84 000 грн ще одному поліцейському Управління патрульної поліції в Донецькій області, які підозрюються у збуті наркотичних засобів, викрадені осіб, перевищенні влади та вимаганні.
 
Нагадаємо, упродовж квітня-липня 2020 року правоохоронці за попередньою змовою між собою збували наркотичні засоби, бойові припаси, перевищуючи владу застосували  насильство до осіб, які займались виготовленням та збутом наркотичних засобів, а також протиправно позбавляли їх волі, незаконно проникали до об’єктів приватної власності, вилучали наркотичні засоби з метою їх подальшого збуту та вимагали від осіб грошові кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності.
 
Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені організованою групою, предметом яких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла вчинені службовою особою із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування), ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1557