Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2020

Викрито міжрегіональну злочинну групу, яка через Інтернет збувала зброю та вибухові речовини по всій країні

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими слідчого управління за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Донецькій області викрито міжрегіональне злочинне угруповання, яке займалось незаконним виготовленням та реалізацією вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з лютого 2020 року злочинне угруповання, до складу якого входили мешканці Донецької, Дніпропетровської, Черкаської областей та міста Києва, налагодили збут нелегально виготовленої зброї через спеціалізований сайт - мілітарі-аукціон.
 
        
 
У ході проведення комплексу слідчих дій правоохоронці здійснили три оперативні закупки 47 кг пороху.
 
Під час проведення санкціонованих слідчим суддею обшуків в 4 областях  у помешканнях фігурантів, а також їх транспортних засобах виявлено та вилучено вибухові речовини, вогнепальну зброю, бойові припаси та обладнання для їх виготовлення.
 
 Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо повідомлення  підозри та обрання запобіжних заходів учасникам злочинного угруповання.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 
                       

кількість переглядів: 1652