Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

У Маріуполі затримано двох посадовців під час одержання хабара у розмірі 85 000 доларів США та 100 000 грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури  № 1 слідчими Центрального ВП ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу працівників ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях двох службових осіб викрито під час отримання неправомірної вигоди.
 
    
 
Досудовим розслідування встановлено, що у листопаді 2020 року двоє службових осіб Донецької обласної спілки споживчих товариств одержали від директора одного з маріупольських підприємств неправомірну вигоду у розмірі 100 000 грн та 85 000 доларів США. За вказану суму посадовці обіцяли продати оптову базу у Кальміуському районі м. Маріуполя загальною площею 5455 м. кв. у декілька разів дешевше, ніж її ринкова вартість.
 
    
 
Для підписання договору купівлі-продажу комплексу, керівник установи приїхав з тимчасово окупованого м. Донецька.
 
    
 
Під час одержання грошових коштів вказаних посадових осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України в одному з маріупольських кафе.
 
Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 4 ст. 368-3 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою юридичної особи приватного права, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 
На даний час вирішується питання щодо  повідомлення особам про підозру у вчиненні вказаного злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2100