Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2021

Двох держслужбовців екологічної інспекції викрито на одержанні 25 000 грн хабаря (ФОТО)

Донецькою обласною прокуратурою спільно зі слідчими ТУ ДБР, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області ДСР НП України, викрито двох співробітників Державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу у Донецькій області на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
    
 
Досудовим розслідування встановлено, що у січні 2021 року 44-річний начальник та 28-річний головний спеціаліст відділу вимагали та одержали від підприємця неправомірну вигоду за зменшення суми збитків у акті екологічної інспекції з метою закриття кримінального провадження щодо незаконної порубки деревини та перекваліфікації його на адміністративне правопорушення. Свою «допомогу» у вирішенні питання службовці оцінили у 25 000 грн.
 
Після перерахування вказаної суми на банківський рахунок, держслужбовців затримано у Краматорську в порядку ст. 208 КПК України. 
 
Триває досудове розслідування. Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру та обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1639