Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2021

Одному з головних «катів» підпільної в’язниці «Ізоляція» заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури одному з головних «катів» підпільної в’язниці «Ізоляція» заочно повідомлено про підозру у торгівлі людьми, участі у терористичній організації та не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року 38-річний учасник незаконного воєнізованого формування «Министерство государственной безопасности», що контролюється РФ, у приміщенні колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де бойовики облаштували «катувальну базу», силоміць утримував цивільних осіб, полонених військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.
 
На території ПрАТ «Ізоляція» зловмисник разом із іншими особами годинами катували полонених електричним струмом, били їх, тримали в нелюдських умовах без їжі та води, а також примушували до тяжкої праці.
 
Досудове розслідування здійснюється співробітниками слідчого управління ГУ НП в Донецькій області.
 
Наразі встановлюється коло потерпілих осіб, а також інших учасників НЗФ РФ, причетних до скоєння вказаних злочинів.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1505