Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2021

На Донеччині викрито міжрегіональну схему з виготовлення та збуту підроблених паспортів країн ЄС для заробітчан (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом торгівлі людьми, шахрайства та підроблення документів (ч. 2 ст. 149, ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України)
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році група осіб організувала злочину схему з незаконного виготовлення паспортів та особистих карток громадян країн Європейського союзу. Підроблені документи правопорушники збували через суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги у сфері працевлаштування за кордоном у Запорізькій, Дніпропетровській та Київській областях.
 
    
 
У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцями мешкання фігурантів, а також офісних приміщеннях на території трьох областей, виявлено та вилучено 21 виготовлений паспорт, що має ознаки підробки, 700 пластикових бланків для документів, поліграфічне обладнання, комп’ютерну техніку, чорнові записи та грошові кошти у сумі 120 500 грн, 6120 євро та 7492 долара США.
 
    
 
Досудове розслідування здійснюється співробітниками СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Наразі вирішується питання щодо призначення низки експертиз.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1439