Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

На Донеччині судитимуть чоловіка, який за вказівкою НЗФ РФ намагався вчинити диверсію (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканця м. Мирнограда, який обвинувачується у вчиненні диверсії, сприянні терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 3 ст. 15 ст. 113, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
    
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що представник одного з розвідувальних підрозділів НЗВ РФ створював дієву агентурну мережу на території Донецької області. Завданням зловмисника було проведення розвідувально-підривної діяльності, вчинення терористичних актів та диверсій на підконтрольній українській владі території Донеччини.
 
До своєї незаконної діяльності він залучив колишнього 31-річного «колегу», який наразі мешкає у м. Покровську та у минулому вже був засуджений за участь у НЗФ.
 
З квітня 2020 року чоловік систематично за допомогою мессенджеру «Telegram» передавав учаснику НЗФ інформацію щодо дислокації українських військових у м. Покровськ, а також їх переміщення та кількості озброєння.
 
Окрім цього, у листопаді минулого року обвинувачений за 1500 доларів США мав вчинити диверсію на об’єкті критичної інфраструктури, а саме підірвати опору лінії електропередач біля підстанції розподілу електроенергії «Красноармійськ».  
 
27 листопада 2020 року «підривника» викрили та затримали до вчинення злочину. Під час огляду у нього виявили засоби зв’язку, грошові кошти, саморобний вибуховий пристрій та пульт управління до нього. Максимальне покарання за вказаними статтями - до 15 років ув’язнення.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1363