Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

Поліцейський та ріелтор, які шахрайським шляхом планували заволодіти чужою квартирою, постануть перед судом

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 31-річного працівника Маріупольського районного управління поліції та 35-річної ріелторки, які обвинувачуються у шахрайстві за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2020 року вказані особи розробили злочинну схему з метою заволодіння 2-кімнатною квартирою мешканки м. Маріуполя. Правопорушники повідомили 33-річній власниці помешкання, що місцева влада конфіскує її житло начебто за погашення комунальних боргів.
 
У якості компенсації жінці пропонували отримати 50 000 грн, при тому, що ринкова вартість квартири становила понад 300 000 грн.
 
Завдяки злагодженій роботі правоохоронців зловмисників викрито, а незаконне вибуття помешкання із власності потерпілої - попереджено.
 
Обвинуваченим загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювалось співробітниками ТУ ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1242