Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2024

Чотирьом «освітянам», які працюють в навчальних закладах «днр», повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чотирьом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Йдеться про працівників освітньої сфери, які у 2022-2023 роках залишились на тимчасово окупованій території Донеччини. З метою продовження професійної кар’єри під егідою держави-агресора вони працевлаштувались до «навчальних закладів» Волноваського й Маріупольського районів.
 
       
 
Двоє чоловіків, один з яких є чинним депутатом Хлібодарівської сільської ради, обійняли псевдопосади директорів так званих Вільненської та Дем’янівської шкіл, а їх колега очолила заклад в с. Миколаївка. У навчанні й вихованні дітей педагоги дотримуються виключно освітніх стандартів рф.
 
      
 
Четверта підозрювана - ексзавідувачка відділення міжнародного співробітництва Донецького держуніверситету внутрішніх справ, яка стала доцентом кафедри історії й політології «Маріупольського державного університету». Жінка брала участь у заходах, де обговорювалось викладання «основ російської державності» та результати фейкових досліджень «політичних та воєнних процесів», що відбувались на українських землях з XIV століття. Затверджені тези з ворожих «методичок» завкафедри нав’язує студентській аудиторії. 
 
Підозрювані перебувають у розшуку. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 20