Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

П’ятнадцятьом експравоохоронцям, які служать ворогу, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 15 ексспівробітникам Головного управління ДСНС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йдеться про колишніх працівників 3-го Державного пожежно-рятувального загону, які у травні 2022 року залишились в окупованому військами рф м. Маріуполі. Знехтувавши присягою на вірність Українському народові, 6 командирів відділень, 3 начальників караулу й рятувального відділення, 5 пожежних-рятувальників та водій добровільно перейшли на бік ворога.
 
 
Вони обійняли аналогічні посади в незаконно створеному «пожежно-рятувальному загоні м. Маріуполя», а один з них отримав підвищення до заступника начальника пожежної частини. Воєнізований орган, до якого працевлаштувались підозрювані, підпорядковується так званому міністерству у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих «днр».
 
Виконуючи покладені на них окупантами обов’язки, лейтенанти, прапорщики, сержанти й рядовий спираються на законодавство держави-агресора. Крім того, вони беруть участь у розборі завалів та розчищенні вулиць міста від зруйнованих та понівечених будівель, чим допомагають ворогу приховувати наслідки російських бомбардувань.
 
Наразі підозрюваних оголошено у розшук. Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – довічне позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 36