Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2022

Імітують легітимність – двом новоявленим «посадовцям днр» заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом чоловікам заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні та червні 2022 року двоє мешканців с. Зелений Яр та смт Талаківка Маріупольського району погодились на пропозиції представників держави-агресора рф та добровільно обійняли фейкові посади «голови адміністрації Володарського району днр» і «голови смт Талаківка адміністрації Новоазовського району днр». У червні 2022 року останній став «заступником голови Червоноармійської сільської адміністрації Донецької області».
 
         
 
Перший з підозрюваних, який раніше був заступником голови Нікольської селищної територіальної громади, отримавши від ворога нову «посаду», провів заходи зі створення та реєстрації підконтрольних «установ», уклав псевдоугоду про співробітництво з Липецькою областю рф та продовжує приймати інші фіктивні рішення, що шкодять державним інтересам України.
 
Другий фігурант надав у розпорядження так званої «поліції днр» приміщення місцевого музею та координує її роботу з виявлення громадян, прихильних до України, а також активно агітує населення отримувати паспорти рф.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1269